deur

Met de dood wordt de deur van het leven gesloten. Soms is daar een aanloop-tijd voor nodig van afstand nemen van werk, afstand nemen van fysieke gezondheid, afstand nemen van ........... Ja, eigenlijk komt alles wat je lief is in het leven in een ander perspectief te staan als de dood het leven overneemt. Dierbaar is het als je tot je uitvaart gewoon in je veilige omgeving van je eigen huis mag blijven. Een vertrouwde omgeving, bij leven én bij dood.
En voor je dierbaren: afscheid nemen van het leven, het sluiten van je levensdeur, vraagt om samen én ieder voor zich keuzes maken hoe en wat je belangrijk vindt bij afscheid nemen. Waardevol is het als de uitvaart een sfeer kan laten zien van verbinding én eigenheid. 
De dood: een deur wordt gesloten en opent altijd ergens weer een nieuwe.   

gesloten.jpg