statig

De dag begint druilerig. Harde wind en regen. Regen die je nauwelijks ziet maar waar je wel heel nat van wordt. In deze sfeer breng ik de rijdende baar van het crematorium in Goutum naar het woonhuis in Goutum waar in heel intiem verband in de woonkamer een liefdevol afscheid is georganiseerd. Thuis, passend bij de manier waarop de overledene de laatste jaren leefde. Thuis, omdat je met elkaar rondom de kist kunt zitten. Thuis, omdat je onder het genot van koffie en heerlijk verzorgde sandwiches levensherinneringen op kunt halen. Thuis, met de eigen CD-speler passende muziek laten horen. Thuis, want…………………….. En na afloop lopen we gezamenlijk de laatste route: van huis naar het crematorium. Inmiddels is het droog geworden en wordt de wandeling verzacht door de natuur om ons heen: de hazelaar, statig bloeiend. Heel passend bij de statigheid van de overledene. En het begin van een nieuwe tijd. Maar eerst de winter (rouw) door.

statig.jpg